Канцеларията на украинския главен прокурор първоначално каза, че вследствие на руския

...
Канцеларията на украинския главен прокурор първоначално каза, че вследствие на руския
Коментари Харесай

Обстрел на Херсон по време на евакуация на местни жители заради наводнението

Канцеларията на украинския основен прокурор първоначално сподели, че в резултат на съветския обстрел е умрял един човек, само че по-късно посочи, че няма убити.

 

В изказване на украинското министерство на вътрешните работи, оповестено в " Телеграм ", написа, че обстрелът е почнал " тъкмо по време на евакуацията на жители, чиито домове са били наводнени ". То повтори обвиняванията, че Русия е изоставила хората в окупираните от нея територии на Херсонска област, и добави: " И (Москва) продължава да пречи на Украйна да избави (хора) ".

 

Канцеларията на украинския основен прокурор съобщи, че е почнала следствие за военни закононарушения и че други четирима души са били ранени в близко село.

Репортер на Ройтерс в Херсон заяви, че е чул екот, сходен на артилерийски обстрел. Русия, която стартира пълномащабната си инвазия през февруари 2022 година, отхвърля да взема под прицел цивилни, макар че обстрелва градове в цяла Украйна, отбелязва Ройтерс.

 

Град Херсон е на брега на Днепър, на към 60 километра надолу по течението от язовир " Каховка ". Управителят на региона Олександър Прокудин сподели по-рано през днешния ден, че 68% от наводнената територия в Херсонска област се намира на окупирания от Русия ляв бряг на реката.

 

Русия обвинява украинските сили, че обстрелват спасители в окупираните от Русия елементи на Херсонска област, и всяка от страните упреква другата, че е виновна за разрушаването на Каховската Водноелектрическа централа.

 

Междувременно украинските въоръжени сили отхвърлиха днешни известия в западни медии, позоваващи се на анонимни източници, съгласно които Киев е почнал плануваната контраатака против съветските сили. " Нямаме никаква сходна информация. И не разясняваме анонимни източници ", съобщи пред Ройтерс представител на украинския общоприет щаб.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР